Λαμία: Ελάτε να γνωρίσουμε την παθιασμένη “παρέα” της Εύης Σταματίου!

Εδώ και τρεις μήνες πηγαινοερχόμαστε στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας και από ό,τι βλέπουμε θα συνεχίσουμε για πολύ ακόμα!

Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης όχι μόνο διανύει την καλύτερή του περίοδο καλλιτεχνικά αλλά και εισπρακτικά! Αρχικά οι ιδιαίτερες παραστάσεις του Φεστιβάλ Σολίστες και Πρωταγωνιστές, μετά η έντονα συναισθηματικά φορτισμένη Κεντρική Σκηνή με τον Γυάλινο Κόσμο του Γιώργου Σκεύα που χρόνια είχε να δει τόσο κόσμο στις παραστάσεις του το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και αυτές τις μέρες συμπληρώνεται το επιτυχημένο παζλ με την Ερασιτεχνική Σκηνή με την παράσταση Φτυστός ο Μακαρίτης που αν δεν πας πολύ νωρίτερα, θέση δεν θα βρεις!!!

Θα εστιάσουμε όμως σε ένα πρόσωπο που το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης του εμπιστεύτηκε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Ερασιτεχνική του Σκηνή…. βεβαίως αναφερόμαστε στην Εύη Σταματίου!

Η Εύη είναι καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το θέατρο! Οι πρόσφατες σπουδές της στο Καποδιστριακό για τη Σκηνοθεσία στο Θέατρο και οι πολλές παρουσίες της στο σανίδι σε ερασιτεχνικές σκηνές στην πόλη της δίνουν έναν «αέρα» στο να πατά πολύ πιο σταθερά στο υπέροχο κόσμο της σκηνοθεσίας μιας παράστασης! Και αυτό το διαπιστώσαμε στην ξεκαρδιστική κωμωδία που παίζεται αυτόν τον καιρό στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας, Φτυστός ο Μακαρίτης! Ακόμα γελάμε με το Play On και το Κιόσκι!

Προσπερνάμε το γεγονός ενός κατάμεστου θεάτρου και μένουμε στην διορατικότητά της να «παίρνει» ανθρώπους από το μηδέν και να τους κάνει λάτρεις της σκηνής! Ετσι έκανε με τη Μάγδα Χαλβατζή, που ενώ εργαζόταν στα ΚΔΑΠ με το που σχόλαγε για πάνω από 6 μήνες πήγαινε στις πρόβες! Ποιος να το περίμενε ότι η Μάγδα όχι μόνο θα θυμόταν τα κείμενα  αλλά θα τα ερμήνευε και με τόσο πάθος! Μεταμόρφωσε μια Ολγα Καλογήρου, μαμά δύο μικρών κοριτσιών να βγει από το καβούκι της και να ανοίξει τα φτερά της πολύχρωμης ψυχής της (σαν τις πεταλούδες), ερμηνεύοντας τόσο αντίθετους με την προσωπικότητά της ρόλους! Πότε τη βλάχα κουτσομπόλα, πότε την ελευθέρων ηθών και καπάτσα γυναίκα …τόσο μα τόσο αντίθετοι ρόλοι από την Ολγα που γνωρίζουμε!

Για τον Δημήτρη Μεγαλοιό απλά υποκλινόμαστε: Ενας «έτοιμος επαγγελματίας» κωμικός ηθοποιός! Μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους σκιτσογράφους της  Ελλάδας, εμείς όμως τον συμβουλεύουμε να το δει πιο ζεστά! Κρίμα να πάει χαμένο τόσο ταλέντο! Παρατηρήστε τον πως παίζει τον ιερέα… μάλλον θα σας έρθει ίλιγγος μιας και ο Δημήτρης δεν σταματά να παίζει ούτε δευτερόλεπτο!!! Ακόμα και όταν δεν έχει λόγια ή δεν βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής!

Ο Νίκος Αγγελακόπουλος, υπάλληλος της Περιφέρειας και στη σκηνή μας πείθει ότι έχει μέσα του το «ελεγκτικό»! Στην αρχή απόμακρος από τα προβλήματα της καθημερινότητας  και στο τέλος «χορηγός» τους! Ενας  σκληρός μεν  αλλά τόσο αγαθός τελικά …

Και συνεχίζουμε με τα πιο πεπειραμένα μέλη της παράστασης: Η Λιάνα Τιτοπούλου με την γνωστή μαγκιά (που ίσως κουβαλά από το Play On), ερμηνεύει τόσο φυσικά την έγκυο καταπιεσμένη νύφη, την έγκυο εγγόνα αλλά και την μουλωχτή δημοσιογράφο… τόσο μα τόσο φυσικά λες και έτσι είναι και στη ζωή της!

Περνάμε στην Ηβη Κατσούνη, που από τη μια η Βασιλειάδου σαν την κυρά μας τη μαμή και από την άλλη μια Τζένη Καρέζη ως Δεσποινής Διευθυντής και όλα αυτά μέσα σε δύο ώρες! Αν αυτό δεν σημαίνει ταλέντο τότε τι είναι;

Τέλος το βαρύ πυροβολικό της Εύης! Ο Κώστας Τσιμπούκας. Ο γεννημένος κωμικός αυτός ερασιτέχνης ηθοποιός που πολλοί επαγγελματίες θα ζήλευαν το σκέρτσο και το νάζι του! Στην αρχή η Ευη τον βάζει απλά να περνά το κεφάλι του σε μια κρεμάλα και μας κοιτά…απλά μας κοιτά και όλο το θέατρο ξεκαρδίζεται στο γέλιο! Δεν χρειάζεται να γράψουμε τι ακολουθεί….

Σε όλα τα παραπάνω είναι μια Εύη Σταματίου πίσω από όλα αυτά. Δεν γράφουμε κάτι για την Εύη, σας παρουσιάσαμε τη δουλειά της για να καταλάβετε ότι αυτό το κορίτσι έχει άστρο και κυρίως μια θέση στο θέατρο… τη χρειάζεται!