Η Ερασιτεχνική σκηνή των ΔΗΠΕΘΕ ίσως αποτελεί το πιο δυνατό τους όπλο μιας και πρέπει να στελεχώνεται από τα ίδια της τα παιδιά και να απευθύνεται στο τοπικό δυναμικό κάθε πόλης , στους νέους ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να εκφραστούν μέσω αυτού.

Άλλωστε ένας βασικός στόχος των ΔΗΠΕΘΕ, που είναι να ενεργοποιήσει τους ίδιους τους πολίτες και τα νέα παιδιά να συμμετάσχουν στις δράσεις του , επιτυγχάνεται μέσα από τη λειτουργία και της Ερασιτεχνικής Σκηνής.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η φετινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με μια ταλαντούχα ομάδα παιδιών που αγαπούν το θέατρο και παρουσιάζουν στο κοινό της πόλης μας την παράσταση του….. Play on

Το Play On της Ευης Σταματίου

Με τη συγκίνησή της έκδηλη στο χειροκρότημα του τέλους, η σκηνοθέτης και ηθοποιός Εύη Σταματίου αξίζει θερμά συγχαρητήρια που παρά την νέα της σχετικά εμφάνιση στο θέατρο, «κολύμπησε» στα βαθιά αναλαμβάνοντας να ανεβάσει μια τόσο απαιτητική παράσταση! Το άφθονο γέλιο καθ’ όλη τη διάρκεια και τα ατελείωτα συγχαρητήρια στο τέλος αποτελούν επιβεβαίωση ότι τα κατάφερε μια χαρά. Η Εύη είναι «παιδί» του Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ όπως σχεδόν όλοι οι άλλοι που πρωταγωνιστούν στο Play On. Μια ακόμα παρακαταθήκη για το μέλλον του «τοπικού» θεάτρου, μαζί με τις άλλες ερασιτεχνικές ομάδες που πραγματικά μας εντυπωσιάζουν με τις τόσο «επαγγελματικές» παραστάσεις τους! Η Λαμία είναι τυχερή μιας και έχει ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν το θέατρο και ότι «υπηρετεί» αυτό που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ότι σημαίνει η λέξη «πολιτισμός».

Η Εύη αξιοποίησε στο έπακρο τους ταλαντούχους ερασιτέχνες ηθοποιούς που επέλεξε και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε! Αυτούς τους ανθρώπους όλοι μας οφείλουμε να τους «σπρώξουμε» να προχωρήσουν περισσότερο με αυτό που αγαπούν, δηλαδή το θέατρο! Οι εποχές δύσκολες, ο πολιτισμός απαραίτητος όσο ποτέ στην καθημερινότητά μας. Αυτά τα παιδιά τα καταφέρνουν μέσα από την υποκριτική να «ξεφεύγουν» από τα δύσκολα της καθημερινότητας και τη σκληρή πραγματικότητα της εποχής μας. Εμείς τι κάνουμε… (;)

Οσοι αγαπούν το θέατρο, ή όσοι αισθάνονται μέλος της μεγάλη οικογένειας του θέατρου της πόλης μας, ας περάσουν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στις 21.15 από το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας…το PlayOn είναι εκεί για να τα …διαλύσει όλα από το πολύ γέλιο!